BK Vestia er blandt de 15 største klubber i DBU København med over 1400 medlemmer. Vores medlemmer bidrager til, at Vestia står et stærkt og godt sted, men vi har potentiale til at stå stærkere.

En fælles sportslig retning skal styrke vores fællesskab og skabe sammenhæng for alle. Derfor har sportslig ledelse besluttet at udarbejde klubbens første samlede sportslige strategi. Vestia har en lang historik, men det er første gang, vi formulerer hvem vi er eller gerne vil være som fodboldklub. Vi tager udgangspunkt i Vestias muligheder og udfordringer.

Styrken ved vores klub er, at så mange byder ind, men det kan også blive en svaghed, hvis alle skal definere deres egen kurs. Så risikerer vi som klub at sejle i mange forskellige retninger. På den baggrund har vi formuleret en sportslig vision og en række sportslige fokusområder. Formålet er at fastlægge mål, som vi kan stræbe efter i fællesskab for at udvikle vores klub i Vestias ånd.

Strategien er udarbejdet i samarbejde med trænere og klubbens repræsentanter i strategiudvalget. Udvalgets arbejde danner afsæt for den sportslige strategi, som vi nu præsenterer. Strategien sætter retningen, og vi vil navigere efter visionen, som udmønter sig i fem konkrete indsatsområder.

Medlemmer, medarbejdere og frivillige, der har bidraget til strategien, skal have en stor og varm tak for, at vi nu har en strategi, der indeholder tydelige prioriteter, sætter retning og er ambitiøs på Vestias vegne.

God læselyst!

På sportslig ledelses vegne.
Martin Biil, Lars Christian Berg, Jesper Bloksgaard og Nis Hauge.

Sportslig vision 

Vi vil styrke kvaliteten af vores sportslige tilbud, så alle medlemmer får mulighed for at udvikle sig som fodboldspillere og individer i et fællesskab, hvor vi står sammen om at dele glæden ved fodbold.

Visionen realiseres i fem indsatsområder

For at realisere vores vision vil vi udvikle træningsmiljøer, der fremmer spilleglæden og det gode kammeratskab for alle i klubben. Vi vil formulere en rød-sort fodboldfilosofi som ledetråd for trænere, spillere og frivillige i BK Vestia.

Klubben rykker tættere på vores medlemmer og frivillige med støtte og vejledning, så alle mærker, at de er en del af Vestia, og ved, hvad vi vil som klub på det sportslige område for børn, unge og voksne. Ansatte trænere skal understøtte vores frivillige trænere, for at vi sammen styrker vores træningsmiljøer.

Bedre træningsmiljøer vil bidrage til at øge fastholdelsen af spillere og gøre det attraktivt at begynde at spille fodbold i Vestia. Vi har blandt andet behov for at styrke tilgangen af spillere i vores pigefodbold, så flere piger bliver en del af vores fællesskab.

Seniorafdelingen er afgørende for sammenhængen i vores klub, hvor børn og unge kan se frem til at fortsætte deres udvikling og spilleglæde som voksne fodboldspillere. Alle seniorhold er vigtige og skal kunne mærke klubbens støtte og opbakning, og vi vil lægge kræfter i at kunne støtte seniorholdene for både kvinder og herrer, der fungerer som sportslige flagskibe og repræsentanter for det ypperste sportslige niveau i vores klub.

Dette er de fem indsatsområder, som vi vil prioritere for at realisere vores vision:

  • Udvikle og integrere en rød-sort fodboldfaglig ledetråd for Vestia. 
  • Støtte til frivillige trænere og flere ansatte trænere.
  • Øget fokus på fastholdelse. 
  • Styrke antallet af piger, der spiller fodbold i Vestia.
  • Prioritere og udvikle seniorafdelingen. 
En rød-sort ledetråd 

Udvikle og integrere en rød-sort fodboldfaglig ledetråd for Vestia

For at skabe et gennemgående fodboldmiljø har vi brug for nogle fælles rammer for vores tilgang til træning og kamp.

Derfor forpligter vi os på at:

  • Præsentere en overordnet tilgang til træning og kamp i Vestia, der anviser en sammenhængende vej fra vores børne- og ungdomsfodbold til senior. 
  • Tilbyde og vejlede Vestias rød-sorte ledetråd til trænere og ansvarlige i klubben.
  • Alle ansatte trænere navigerer efter og bidrager til at implementere ledetråden på tværs af klubbens årgange.
  • Vi vil som klub udvikle alle spillere uanset niveau, og vi vil gøre det i et fællesskab, hvor alle føler sig hjemme og anerkendt som fodboldspillere og individer. 
Styrkelse af trænerressourcer

Støtte til frivillige trænere og flere ansatte trænere

Det er vores trænere, som skaber de træningsmiljøer, vi tilbyder vores medlemmer. Derfor vil vi som klub være bedre til at hjælpe vores trænere med at skabe et miljø, som vi ønsker at dyrke og fremelske i vores klub.

Det vil vi gøre ved at:

  • Tilbyde informationsmateriale med en samlet tilgang til træning i BK Vestia. 
  • Tilknytte flere udviklingstrænere, der kan hjælpe med at formidle vores ledetråd for træning på tværs af aldersgrupper.
  • Tilknytte flere ansatte trænere, der kan supplere vores frivillige trænere.
  • Tilbyde flere af vores unge trænere løn som alternativ til studiejob.
  • Tilskynde til træneruddannelse og dække udgifter til træneruddannelse til og med UEFA B-licens.
Bevare lysten til fodbold 

Øget fokus på fastholdelse 

Kvaliteten i det fodboldfaglige og glæden ved at spille fodbold i Vestia skal komme til udtryk ved en høj grad af fastholdelse på tværs af årgange.

Vi vil gøre det ved at:

  • Fokusere på at udvikle frem for at udvælge. 
  • I vores fællesskab er vi alle lige vigtige, ligesom holdkammerater på et fodboldhold.
  • Tilbyde sportslige udfordringer, der matcher ALLE spillere efter niveau og den indsats, de vælger at lægge i deres træning og kamp. 
  • En ansat ressourceperson har til formål at bidrage til positiv fastholdelse af vores ungdomsspillere både på drenge og pige-årgange. 
  • Flere fællesskabsfremmende oplevelser (sociale arrangementer, rejser, fester og fejringer).
Flere piger spiller fodbold i Vestia 

Styrke antallet af piger, der spiller fodbold i Vestia

Vi vil stille pigehold på alle årgange og styrke antallet af piger, der spiller fodbold i Vestia.

Det gør vi ved at:

  • Fokusere på at skabe trygge og positive fællesskaber omkring pigefodbolden.
  • Øget fokus på rekruttering af pigespillere. 
  • En ansat ressourceperson har fokus på at løfte pigefodbolden på tværs af klubben.
  • Fortsætte og udvikle tiltag, hvor piger træner med andre piger på de yngste årgange. 
  • Indgå i styrket pigepartnerskabsaftale med Københavns Kommune.
  • Flere pigeungtrænere, der fungerer som rollemodeller for vores pigespillere. 
Sammenhængende klubfællesskab:

Prioritere og udvikle seniorafdelingen 

Seniorfodbold bidrager til en sammenhængende klubkultur, hvor man kan dyrke fodboldglæden som voksen. Mange seniorspillere har fået deres fodboldopdragelse i Vestia og udgør vigtige kulturbærer og ambassadører for klubben. Derfor skal og vil vi prioritere vores seniorafdeling. 

Vi gør det ved at:

  • Styrke rammerne omkring alle hold i seniorafdelingen. 
  • Støtte vores førstehold for kvinder og herrer, så de er konkurrencedygtige og kan repræsentere det ypperste, som BK Vestia kan præstere som fodboldhold.
  • Sætte rammer for en spilfilosofi, der er i tråd med den måde, vi som klub ønsker at udtrykke os på banen, når vi spiller børne- og ungdomsfodbold.
  • Udvikle seniorspillere, der er kulturbærere og rollemodeller for vores børn og unge.

Sådan fører vi strategien ud i livet

Strategien skal ud at leve på banerne og i vores klub. Det sker ved, at vi fortsat inddrager spillere, trænere, frivillige og ansatte i udviklingen af de indsatser, der skal realisere vores sportslige vision og målsætninger.

Det er i fællesskab, at vi får skabt de gode løsninger for vores klub. Vi har som mål at kunne realisere vores initiativer inden for den nuværende budgetramme. Og ved at undersøge mulighederne for at rejse yderligere finansieringsmuligheder. Vi har ingen deadline for, hvornår vores målsætninger skal være indfriet, men vi kommer til at følge op på dem i de kommende år.

Det gør vi ved at opstille målbare mål og delmål, som vi tilpasser eller udskifter, når virkeligheden ændrer sig. Og vi vil systematisk følge op på, om vi skaber reelle forandringer. At lykkes med strategien er en fælles opgave. Alle medlemmer, frivillige og ansatte inviteres til at bidrage med initiativer, der understøtter vision og fokusområder. Vi glæder os til at komme i gang.

Sportslig ledelse
BK Vestia
August 2024